Handlinger2020-01-07T08:07:29+00:00

Se hvilke handlinger du kan lave i systemet

ALT FRA RYKKERE TIL FOGEDRETSSAGER

Se hvilke handlinger du kan lave i systemet

ALT FRA RYKKERE TIL FOGEDRETSSAGER

Selvvalgte skrivelser2018-12-18T14:31:38+00:00

Du kan benytte e-inkasso til at oprette dine egne breve og skrivelser til dine skyldnere og evt. sende skrivelserne direkte til skyldnerne som SMS, mail eller med almindelig post.

Hvis du har behov for inspiration til dine breve og skrivelser, er der flere forskellige og gode brevskabeloner at vælge imellem i systemet – og som du kan rette i som du har lyst.

Kan du ikke finde en skrivelse, som passer til dine ønsker og krav, så skriver du blot teksten selv. Brevene genereres og bliver flot opsat på brevpapir med alle relevante informationer og logoer.

Udkørende inkasso2019-04-26T14:00:57+00:00

Udkørende inkasso er en ydelse man køber af vores samarbejdspartner, et autoriseret inkassoselskab.

Det foregår ved at der bliver sendt et varsel om inkassobesøg til skyldner, og herefter kører inkassomedarbejderen ud og kontakter skyldner på dennes bopæl. Træffes skyldner ikke, forsøges der et par gange til.

Ved kontakt til skyldner, forsøges der først og fremmest at få betaling i døren af skyldner – lykkes det, så bliver hele beløbet overført til dig som kreditor.

Lykkes det ikke, forsøger inkassomedarbejderen at få skyldner til at underskrive en skyldnererklæring (så du som kreditor får et fundament på gælden, og dermed slipper for at skulle lave et betalingspåkrav på sagen). Der forsøges også at få skyldner til at indgå en betalingsaftale på et frivilligt forlig. Får inkassomedarbejderen underskrifter på hhv. skyldnererklæring og/eller frivilligt forlig, fremsendes disse til kreditor for et mindre beløb.

Udkørende inkasso er en effektiv måde at få sine skyldnere i tale på, når de ellers ikke har reageret. Priserne er yderst lave, så det kan betale sig selv i meget små sager.

Du har herudover, til en hver tid, mulighed for at oprette en ny skyldnererklæring og frivilligt forlig til sagen i e-inkasso.

Fogedretssager2019-04-26T13:56:36+00:00

Når du ikke længere ønsker at vente på, at skyldner får betalt, så er det tid til at tage konsekvensen og sende sagen til behandling i fogedretten.
Dette er normalt en relativt kompliceret procedure, da det er vigtigt at dokumenterne til retten er udfyldt 100% korrekt, da sagen ellers sendes retur.

Med e-inkasso kan du sende din skyldner i fogedretten på to måder:
Enten via et betalingspåkrav, hvis du ikke har et fundament i sagen. Dette er et retskraftigt bevis på at gælden er legitim.

Se her hvordan du sender en sag med et betalingspåkrav

Eller via en fogedrekvisition, hvis du har et fundament i sagen. Det kan f.eks. være en underskreven skyldnererklæring, et underskrevet frivilligt forlig, en dom eller et betalingspåkrav med påtegning fra en dommer.

Begge muligheder oprettes nemt og hurtigt i e-inkasso. Systemet guider dig og sørger for, at alt udfyldes så korrekt som muligt.

Se her hvordan du opretter en fogedrekvisition

Betalingsaftaler2018-12-18T14:30:21+00:00

En anden god måde at få din skyldner til at begynde at betale på, er ved at indgå en betalingsaftale, som er overskuelig og mulig for skyldner at overholde.

Betalingsaftaler er simple at lave i e-inkasso. Du kan vælge mellem længden på aftalen, eller raternes størrelse, hvorefter systemet selv udregner alle detaljer til aftalen med renter, afdrag m.m. Du kan også vælge at lægge en større udbetaling ind, så skyldner kan vise god vilje.

Du kan derefter sende skyldner en oversigt, hvor det fremgår, hvad der betales og hvornår, hvilket ofte er et godt incitament til at betale det hele med det samme, da betalingsaftalen synliggør hvor mange renter der tilskrives hver måned.

Systemet hjælper dig desuden med at holde styr på opfølgningen.

Tilbud om akkord2019-04-30T08:14:16+00:00

Din skyldner har måske ikke råd til at betale sine regninger eller måske nægter han af principielle årsager, selvom kravet er korrekt. Måske tror han bare ikke, at du gør noget ved dit krav i den sidste ende, men bare ”truer” med inkasso.

Måske kan et akkordtilbud give skyldner det skub til at betale, som giver det ønskede fremskridt i sagen. Et tilbud om akkord er et tilbud til skyldner om rabat på gælden – Måske frafalder du dit krav om renter og gebyrer eller du giver måske oven i købet skyldner en rabat på hovedstolen. En rabat, som ofte dækkes af de tilskrevne renter og gebyrer.

Uanset årsagen, så er et akkordtilbud en god mulighed for din skyldner, til at få gælden ud ad verden på. Med e-inkassos akkord-modul kan du let lave et tilbud om akkord (rabat) til din skyldner og akkord-brevet forklarer præcis, hvad der skyldes, hvad gælden vil stige til, hvis der tages yderligere retslige skridt og hvor meget skyldner sparer ved at tage imod akkord-tilbuddet.

Mange skyldnere vil tage imod et sådan tilbud. Nogen fordi de sparer penge og derved hurtigere får gælden ud af verden. Og andre fordi de ser tilbuddet som en lille sejr. De slipper billigere og får opfattelsen af, at du har taget et tab, for at få sagen ud af verden. Det er dog langtfra altid tilfældet. Selv ved relativt store rabatter, vil du stadigvæk få hovedstolen (den oprindelige gæld) hjem og oftest mere til. Det der gives afkald på ved et akkord-tilbud, er for det meste renter og gebyrer.

Er skyldner en privatperson, er det ofte en god idé at oprette og udsende disse tilbud om akkord, på tidspunkter på året hvor der kommer ekstraordinære udbetalinger, f.eks. op til udbetaling af børne- og feriepenge.

Skyldnererklæring og frivilligt forlig2019-04-30T09:30:41+00:00

Det er altid en fordel at indgå aftaler med skyldner og slippe for at skulle sende sagen videre i retssystemet. Men når du indgår aftaler om betalingsdato eller en afdragsordning, så er det altid en rigtig god idé at have aftalen på skrift og med underskrift fra skyldner. Hvis du via e-inkasso sikrer dig, at den aftale, som du laver med skyldner overholder de formalia, som retten kræver, så kan du spare rigtig meget tid og besvær i forhold til fogedretten, hvis det viser sig at skyldner ikke overholder aftalen.

Når du opretter og sender inkasso via e-inkasso, så vil e-inkasso samtidigt generere en skyldnererklæring og et frivilligt forlig, som du kan sende med ud til skyldneren.

Du har herudover, til en hver tid, mulighed for at oprette en ny skyldnererklæring og frivilligt forlig til sagen i e-inkasso.

Inkasso2018-12-18T14:29:00+00:00

Inkasso er det skridt mange typisk overlader til deres advokat eller et af de mange inkassofirmaer, som du sikkert jævnligt bliver ringet op af, når de vil tilbyde dig deres ”gratis inkasso”. ”Gratis” betyder dog i de fleste tilfælde, at inkassofirmaerne beholder alle renter og gebyrer, ligesom du som regel skal betale dyrt for at få sagen i fogedretten – eller blot for at få din egen sag retur.

Med e-inkasso kan du lave egen-inkasso på meget kort tid og med en beskeden indsats – Efter nøjagtigt de samme metoder, retningslinjer og regler som advokaterne og inkassofirmaerne gør. Du kan tilmed sørge for at sende dine inkassoskrivelser direkte i hånden på skyldner med SMS, mail eller almindelig post.
Inkassogebyrer er høje, og starter på kr. 250,- for gæld med en hovedstol på under kr. 1.000,- .

Inkassovarsel2019-04-30T08:29:09+00:00

Inkassovarsel er en almindelig rykker, med varsel om at sagen nu fortsættes med inkasso. Inkassovarsel er den sidste rykker du sender.

Du kan også vælge at sende et inkassovarsel allerede som første rykker, hvilket nogle gange kan have den fordel, at du derved forkorter processen i forhold til kunder, som du ved, enten har svært ved at betale eller blot har i sinde at misbruge kreditten, ved at trække betalingen.

Nogle kunder spekulerer ligefrem i, at det er billigt at betale små rykkergebyrer og renter, for at udsætte betalingen længst muligt eller blot langt henne i forløbet, betaler hovedstolen i vished om, at mange virksomheder er tilfredse med at få hovedstolen på deres udestående og bevare kunden. Derfor undlader mange virksomheder desværre og helt uforståeligt, at køre inkasso på renter og gebyrer og de bliver derved ofte en billig, eller måske endda gratis kassekredit for deres kunder.

I e-inkasso har du derfor også muligheden for at tilskrive kompensationsgebyr. Dette er et gebyr der er forholdsvist nyt i lovgivningen, og som kun kan tilskrives hvis skyldner er en virksomhed. Hensigten med gebyret, er at give dig som kreditor mulighed for at tilskrive et ekstra, og noget højere, gebyr på den første rykker, således at andre virksomheder (og også offentlige institutioner) er mindre tilbøjelige til at misbruge kreditten.

Det er lige så let at oprette et inkassovarsel, som det er at oprette en almindelig rykker.

Rykkere2018-12-18T14:27:59+00:00

Du kan benytte e-inkasso til at oprette og udsende rykkerskrivelser enten via SMS, mail eller almindelig post til dine skyldnere.

Måske har du oplevet, at rykkermodulet i dit regnskabsprogram er kompliceret at benytte og måske endnu sværere at tilpasse præcis, til de ønsker og behov, som din virksomhed har. Måske er der slet ikke en mulighed for at oprette rykkere. Opret en bruger hos e-inkasso og opret alle de sager du vil, alle de rykkere du har behov for og få automatisk en advisering via mail, når det er tid til at tage det næste skridt i sagen, hvis du da ikke allerede har modtaget betaling, som mange af vores brugere oplever.

Det kræver næsten ingen arbejde at oprette og udsende en rykker i e-inkasso. Du skal blot tage stilling til størrelsen på rykkergebyret og betalingsfrist. Renter og gebyrer udregner e-inkasso for dig og lægger til hovedstolen og både gebyrer, renter og betalingsfrister holdes indenfor rammerne af lovgivningen på området og god inkassoskik.

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

Hold dig opdateret med gode tip og tiltag i systemet, viden om inkasso og nyt fra branchen.

 Kom i gang gratis

Gør som 1275 andre virksomheder og skriv dig op til gratis versionen allerede i dag. Det tager 5 minutter at oprette dig i vores system, og du kan oprette din første sag lige med det samme.