Tilbud om akkord2019-04-30T08:14:16+00:00

Tilbud om akkord

Din skyldner har måske ikke råd til at betale sine regninger eller måske nægter han af principielle årsager, selvom kravet er korrekt. Måske tror han bare ikke, at du gør noget ved dit krav i den sidste ende, men bare ”truer” med inkasso.

Måske kan et akkordtilbud give skyldner det skub til at betale, som giver det ønskede fremskridt i sagen. Et tilbud om akkord er et tilbud til skyldner om rabat på gælden – Måske frafalder du dit krav om renter og gebyrer eller du giver måske oven i købet skyldner en rabat på hovedstolen. En rabat, som ofte dækkes af de tilskrevne renter og gebyrer.

Uanset årsagen, så er et akkordtilbud en god mulighed for din skyldner, til at få gælden ud ad verden på. Med e-inkassos akkord-modul kan du let lave et tilbud om akkord (rabat) til din skyldner og akkord-brevet forklarer præcis, hvad der skyldes, hvad gælden vil stige til, hvis der tages yderligere retslige skridt og hvor meget skyldner sparer ved at tage imod akkord-tilbuddet.

Mange skyldnere vil tage imod et sådan tilbud. Nogen fordi de sparer penge og derved hurtigere får gælden ud af verden. Og andre fordi de ser tilbuddet som en lille sejr. De slipper billigere og får opfattelsen af, at du har taget et tab, for at få sagen ud af verden. Det er dog langtfra altid tilfældet. Selv ved relativt store rabatter, vil du stadigvæk få hovedstolen (den oprindelige gæld) hjem og oftest mere til. Det der gives afkald på ved et akkord-tilbud, er for det meste renter og gebyrer.

Er skyldner en privatperson, er det ofte en god idé at oprette og udsende disse tilbud om akkord, på tidspunkter på året hvor der kommer ekstraordinære udbetalinger, f.eks. op til udbetaling af børne- og feriepenge.

 Kom i gang gratis

Gør som 1275 andre virksomheder og skriv dig op til gratis versionen allerede i dag. Det tager 5 minutter at oprette dig i vores system, og du kan oprette din første sag lige med det samme.