Inkassovarsel2019-04-30T08:29:09+00:00

Inkassovarsel

Inkassovarsel er en almindelig rykker, med varsel om at sagen nu fortsættes med inkasso. Inkassovarsel er den sidste rykker du sender.

Du kan også vælge at sende et inkassovarsel allerede som første rykker, hvilket nogle gange kan have den fordel, at du derved forkorter processen i forhold til kunder, som du ved, enten har svært ved at betale eller blot har i sinde at misbruge kreditten, ved at trække betalingen.

Nogle kunder spekulerer ligefrem i, at det er billigt at betale små rykkergebyrer og renter, for at udsætte betalingen længst muligt eller blot langt henne i forløbet, betaler hovedstolen i vished om, at mange virksomheder er tilfredse med at få hovedstolen på deres udestående og bevare kunden. Derfor undlader mange virksomheder desværre og helt uforståeligt, at køre inkasso på renter og gebyrer og de bliver derved ofte en billig, eller måske endda gratis kassekredit for deres kunder.

I e-inkasso har du derfor også muligheden for at tilskrive kompensationsgebyr. Dette er et gebyr der er forholdsvist nyt i lovgivningen, og som kun kan tilskrives hvis skyldner er en virksomhed. Hensigten med gebyret, er at give dig som kreditor mulighed for at tilskrive et ekstra, og noget højere, gebyr på den første rykker, således at andre virksomheder (og også offentlige institutioner) er mindre tilbøjelige til at misbruge kreditten.

Det er lige så let at oprette et inkassovarsel, som det er at oprette en almindelig rykker.

 Kom i gang gratis

Gør som 1275 andre virksomheder og skriv dig op til gratis versionen allerede i dag. Det tager 5 minutter at oprette dig i vores system, og du kan oprette din første sag lige med det samme.