3 gode råd til at komme dårlige betalere til livs

Kender du til dårlige betalere i din virksomhed?

3 råd, som dine kunder helt sikkert vil hade at du nu ved.

Og har du ikke rigtig fået knækket koden til at få inddrevet de ubetalte fakturaer?
Så har du her 3 råd, som kan sikre dig nye vaner overfor dine debitorer (som de helt sikkert vil hade at du nu ved)

1. Fastlæg klare forretningsforhold og handelsbetingelser

Helt basalt er det vigtigt at du har styr på dine betingelser for at samarbejde eller handle med dig. Betingelser som dine kunder skal være bekendt med inden de handler med dig, for det er for sent først at nævne betalingsbetingelserne, når fakturaen fremsendes.

Det er dit juridiske grundlag for at kunne sende rykkere og hvis det kommer så langt også hvornår sagen går videre til inkasso.

 

2. God kreditkontrol og rettidig omhug

Hvor hurtigt registrerer du at en faktura er til forfald i dit økonomisystem?
Måske har du oplevet, at rykkermodulet i dit regnskabsprogram er kompliceret at benytte og måske endnu sværere at tilpasse præcis til de ønsker og behov, som din virksomhed har for at kunne overvåge og opsnappe ubetalte faktura?

Det har du mulighed for igennem e-inkasso – se mere her

 

 3. Vær proaktiv og hold en god kontakt til dine kunder

Når en fremsendt faktura er overskredet, er det alfa omega at du hurtig går til næste step, nemlig at sende en rykker til din kunde. Jo før du fremsender jo større chance er der for at du får inddrevet det skyldte beløb.

 

e-inkasso gør også rykkerprocessen nemmere

e-inkasso kommer ind i billedet, fra du skal sende første rykker.
Integrer med dit økonomisystem og så du kan nemt selv via e-inkasso udsende rykkerskrivelser enten via SMS, mail eller almindelig post til dine skyldnere.

e-inkasso er et system, som kan styrer dine debitorer, giver dig et overblik og guider dig igennem alt fra fremsendelse af rykkere, oprettelse af betalingsaftaler og til inkassovarsler.

Du kan oprette alle de sager du vil, alle de rykkere du har behov for og få automatisk en advisering via mail, når det er tid til at tage det næste skridt i sagen, hvis du da ikke allerede har modtaget betaling, som mange af vores brugere oplever.

Det kræver næsten ingen arbejde at oprette og udsende en rykker i e-inkasso.
Renter og gebyrer udregner e-inkasso for dig og lægger til hovedstolen og både gebyrer, renter og betalingsfrister holdes indenfor rammerne af lovgivningen på området og god inkassoskik.

Når du er bruger af systemet bliver du guidet igennem alle processerne, der er igennem hele processen hjælp med info, guides og systemet er meget gennemskueligt.

Vil du vide mere? – så opret dig gratis her

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

Hold dig opdateret med gode tip og tiltag i systemet, viden om inkasso og nyt fra branchen.

2019-03-29T10:44:46+00:00